Gyakran ismételt kérdések

Bitcoin erő

Hét atomerőmű ereje fedezi a világ bitcoin-bányászatát Major Szabolcs augusztus Ráadásul a környezetünknek is.

bitcoin erő

Hirdetés A kriptovaluták egyre inkább elterjedt fizetőeszköznek számítanak, és egyre több pénzintézet kezd el erre épülő rendszereket létrehozni. Sokan ebben látják a jövő fizetőeszközét és egy esetleges gazdasági válság ellenszerétmások szkeptikusabbak a technológiával kapcsolatban.

bitcoin erő

Azonban vonatkoztassunk el attól, hogy milyen üzletben betöltött szerepei vannak a viszonylag fiatal valutának, és nézzük meg azt, bitcoin erő mivel jár egy bitcoin előállítása.

Hirdetés Az ehhez bitcoin erő felszerelés egy egyszerű, erre konfigurált személyi számítógéptől kezdve egészen a hatalmas, teljes raktárépületeket elfoglaló parkokig terjed, így a hardverköltséget viszonylag nehéz megbecsülni. Azonban nem bitcoin erő a bányászathoz szükséges gépek árát kell figyelembe vennünk a költségek számolásakor, hiszen a blokklánc-technológiához a gépeknek bonyolult számításokat kell végezniük, mely komoly energiafogyasztással is jár.

Bitcoin vs. Ethereum 2021 (Which Crypto Has the Highest Potential?)

A Cambridge Center for Alternative Finance kutatása szerint a bitcoin előállítása a jelenlegi fogyasztás mellett 7,03 GW áramot használ fel egy év alatt, ami 63,32 TWh-nak felel meg. Ennyi energia előállításához nagyjából 7 atomerőműre van szükség, ha pedig a fenntarthatóbb megoldásokat nézzük, akkor napelemből 21,8 millió panel hadrendbe állítását követeli meg.

bitcoin erő

Az ezt számoló oldal folyamatosan frissül az aktuális adatok alapján, és a becslések alapján az éves energiafelhasználás valahol 3,57 GW és 11,3 GW között áll majd meg. A kutatás úgy becsüli, hogy a bitcoin-bányászok átlagban forintot költenek egy kilowattóra áramra.

bitcoin erő

Ez azt jelenti, hogy egyetlen bitcoin előállítására hozzávetőlegesen 2,2 millió forintot költenek, ezzel szemben azon jelenleg mindössze bitcoin erő 1,2 millió forintot képesek keresni. Mindez persze függ a bányászáshoz használt technológiáktól is, de a kutatás remekül mutatja, hogy a bitcoin-bizniszbe való belevágás sem olyan kockázatmentes, mint azt sokan gondolják.

bitcoin erő